Aksaray Spor Lisesi

ARATOL BAHÇELİ MAH. 158 / KULE CAD. NO 118 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / AKSARAY
Vizyon
Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yenikliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen; öğrencilerini; yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif uyum sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş, aktif öğrenme, yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip, kendine güvenen; ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran ve onların uluslararası yarışmalara katılmasını sağlayan; okul sporlarının gelişmesine destek veren, diğer spor kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmektir.
Misyon
Çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen; kalıcı, istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışlarıyla örnek model olan; Atatürk ilke ve inkılâplarına ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisiyle dolu, sporu bir uğraş değil, bir kültür, bir felsefe kabul eden, yabancı dil bilen okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçeyi güzel konuşan; sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, bilimsel, teknolojik yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, yeniliklere uyum gösteren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen; Yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilen; Etkili, Nitelikli, Çağdaş Demokratik, Laik ve Sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
2014-2015 Genç Voleybol Türkiye 4.lüğü 2018-2019 Genç Kız Hentbol Türkiye 2.liği 2018-2019 Genç Kız Futsal Türkiye 4.lüğü 2019-2020 Genç Judo Türkiye 1.liği - 3.lüğü-5.liği
08.30-15.50
Lojman
1 -
Ulaşım
Büyük Bölcek Köprüsü yanından Polis Okulu İstikametine kalkan şehir içi dolmuşlarla 10 dakikada ulaşılabilmektedir.
Konya Yolu üzerinde Polis Meslek Yüksek Okulu arkasındadır.
Okulumuz il merkezinden Konya yönünde 10 km. uzaklıktadır.